پاسخ ساده به ۶ تا از پیچیده ترین چالش های اینترنت اشیا
۶ چالش اینترنت اشیا + راه حل های آن
بسیاری از پروژه های iot با شکست مواجه شدند. ما به این فکر افتادیم که ۶ تا از پیچیده ترین چالش ها را برای شما معرفی و توضیح نماییم.
پیچیدگی و دشواری برنامه ریزی ، گسترش دادن و مدیریت راه حل و چالش های اینترنت اشیا کار آسانی نیست و این چیزی است که کسب و کارهای نوپا در حال تلاش برای انجام آن هستند.
تاخیر در به درآمد رسیدن، از دست دادن فرصت های رقابتی، معایب تکنولوژی استفاده شده در پروژه ها و مسائل عدم شناخت بازار و مشتریان تنها برخی از مشکلاتی است که کسب و کارهای نوپا در تمام حوزه ها با آن دست و پنجه نرم میکنند. متاسافانه بسیاری از سازمان های موجود نیز تخصص درستی در این حوزه ندارند.
مطالعه از پایگاه هوایی مریمک کالج در بر داشت:
نزدیک به ۸۰ درصد از سازمان ها فاقد مهارت های لازم جهت راه حل هایی در هنگام بروز مشکلات در زمینه فعالیت خود بودند.
۷۶ درصد از سازمان ها و شرکت ها فاقد کارکنان در سطح استراتژیک با مهارت های iot هستند.
نزدیک به ۷۲ درصد از این نمونه شرکت ها و سازمان ها ، مدیریت مناسبی در زمینه iot ندارند.
خوب حالا که با مشکلات آشنا شدیم حالا به بررسی ۶ تا از بزرگترین و مهمترین چالش های اینترنت اشیا میپردازیم و در ادامه راه حل های بسیار ساده و راه گشایی هم اراِئه مینماییم.
چالش ۱: درک و بینش از بازگشت سرمایه یا (Return On Investment) ROI
بسیاری از سازمان ها و شرکت ها مشکل در به حداکثر رساندن طرح های iot و همچنین بحث ROI دارند و همه این موارد مربوط میشود به عدم استراتژی جامع و درک مناسب از طرح خود.
راه حل: استراتژی و آمادگی در زمینه IOT
این امر مستلزم یک درک عمیقی از دانش و تجربه iot ، قابلیت مدیریت و ارائه طرح خود میباشد.
این بدین معنی میباشد که باید در زمینه بازگشت سرمایه گذاری در iot یک استراتژی کامل و جامع داشته باشیم و همچنین سازمان و شرکتمان را برای بهبود کسب و کارمان آماده نماییم.
چالش ۲: مدیریت برنامه های کاربردی کسب و کار و دسترسی به داده ها
کسب و کار در زمینه iot و دیگر زمینه ها باید به صورت منظم بروزرسانی و سفارش سازی یا کاستومایز بشود و تمامی مشکلات را به چالش بکشد. این عمل تنها و تنها با جمع آوری اطلاعات و بینش صحیح و درست در رابطه با کسب و کار اینترنت اشیا و همچنین بررسی دقیق نحوه بازگشت سرمایه کلیک میخورد.
راه حل: مدیریت برنامه های کاربردی IoT و داده ها به عنوان یک سرویس (DaaS)
خدمات توانمند سازی کسب و کار و تکنولوژی، که توسط یک اکو سیستم گسترده IoT پشتیبانی می شوند، قابلیت های حیاتی هستند. به عنوان مثال، خدمات مبتنی بر مکان (LBS) ردیابی قوی و قابلیت مدیریت دارایی و سرمایه را ارائه می دهند. استخراج عناصر داده های متعدد از سیستم های داخلی و نقاط دسترسی خارجی در سرتاسر جهان کمک می کند تا تصمیم گیری های درستی در باره کسب و کار اینترنت اشیا یا iot بگیرند. علاوه بر این، مشاهده به صورت پیشرفته به داده های کسب شده از سیستم IoT، کسب و کار را قادر می سازد تا تصمیم های پیش بینی شده و بدون ریسکی را که ROI یا بازگشت سرمایه پروژه را قطعی میسازد، بگیرند.
چالش ۳: تعیین هدف و دید روشن از مسیر
متاسفانه بیشتر کسب و کارها ، فعالیت خود را به صورت بنیادی و اصولی شروع نمیکنند. آنها دید روشنی از مسیر ندارند و مسائلی که باعث پیشرفت کسب و کارشان میشود را رعایت نمیکنند.
طبق آمار بالغ بر ۴۶ درصد از کسب و کارها در سطح جهان دچار کمبود کارکنان باتجربه و خبره در زمینه تجزیه و تحلیل کسب و کار و همچنین نزدیک به ۴۸ درصد دچار عدم مهارت های فنی هستند.
راه حل: گزارش گیری و تجزیه و تحلیل صحیح
از طریق سیستم های IoT یکپارچه، کسب و کارها داده ها و اطلاعات جمع آوری شده را در زمینه معیارهای کلیدی کسب و کارشان، از جمله وضعیت شبکه و سیستم کار، سلامت دارایی، بازدهی شغلی و غیره، به دست می آورند. با درک صحیح از اطلاعات جمع آوری شده توسط اینترنت اشیا و ترافیک داده ها و نحوه استفادهاز آنها، سازمان ها می توانند به طور واقعی ارزش فعالیت IoT خود را ارزیابی کنند.
چالش ۴: مدیریت ارتباطات و حامل های بی سیم در اینترنت اشیا
اکوسیستم پیچیده اینترنت اشیا از جمله تلفیق بینهایت خدمات و ارتباطات ، دستگاه های موازی یا شریک و تکنولوژی های متفاوت باعث ایجاد مشکلاتی برای کسب و کار میشود که از نتایج این مشکل ، عدم تصمیم گیری مناسب و همچنین جلوگیری از پیشبرد فعالیت میشود.
راه حل: مدیریت ارتباطات ، دستگاه ها و حامل ها
بکارگیری افرادی با تخصص های مرتبط با ارتباطات و اتصالات در سطح وسیع مانند سیستم های تلفن همراه،ماهواره ای و LPWA . با توجه به تخصص این افراد میتوانید داده ها را در سراسر جهان که جمع آوری میشود را به درستی دریافت نمایید
چالش ۵: مدیریت شبکه و امنیت
کسب و کارها اغلب به تکنولوژی و فناوری های جدید، مشاور تخصصی امنیت جهت بررسی و مدیریت دستگاه های IOT دسترسی ندارند. بسیاری از سازمان ها و کسب و کارها نیز نتوانستند که رویکرد جامعی در تمام دستگاه ها،برنامه ها و اطلاعات خود داشته باشند.
راه حل: مدیریت امنیتی شبکه و دستگاه های IoT
شبکه های مبتنی بر ابر یا همان کلود،به طور خاص برای IOT طراحی شده اند . این شبکه مشکلی در برابر افزایش تعداد دستگاه ها و وسایل متصل ندارد و اقدامات امنیتی جامعی برای مدیریت موثر سیستم IoT را تضمين میکند.
خب این اقدامات چه مواردی میتواند باشد؟
این اقدامات باید شامل حفاظت در ارتباطات و لایه های نرم افزاری مانند گزینه های VPN به دستگاه های متصل به تلفن همراه، مسیریابی داینامیک و راه حل های مجازی برای اطمینان از حفاظت از داده ها انجام شود.
این بدان معنی است که کنترل بهتر شبکه ها، دستگاه ها و برنامه های IoT هم باعث به حداکثر رساندن عملکرد و کنترل پذیری و همچنین امنیت بیشتر و حفاظت در برابر نقض داده ها و حملات میشود.
چالش ۶: درک مدیریت لجستیکی و تداوم مدیریت صحیح
درک کامل الزامات استقرار نهایی، مدیریت سرویس ها و خدمات به صورت دائمی ، یک چالش همیشگی برای کسب و کارهای نوپا حوزه IoT است. بسیاری از این کسب و کارها ممکن است به درستی برای این الزامات برنامه ریزی نکنند، و همین باعث بالا رفتن هزینه ها میشود.
راه حل: مدیریت چرخه حیات کسب و کار و خدمات مدیریت شده
بعد از اینکه کسب و کار با توجه به بهبود و افزایش ROI پیشرفت کرد میتوانیم از تعداد شریک هایی که درحال کار با آنها هستیم بکاهیم.
در انجام چنین کاری باید منابع کمتری به شریک داده شود. درصورتی که پشتیبانی عملیاتی به صورت متمرکز استقرار یافته باشد تا به چرخه کسب و کار ضربه ای وارد نکند. از طریق پشتیبانی کامل از محصول به صورت مادام العمر میتواند به افزایش ROI بسیار کمک کند.
هر چه این خدمات بهتر انجام شود کسب و کار جان تازه ای به خود میگیرد.
امیدوارم از این مطلب ارزشمند کمال استفاده را برده باشید. تمام سعی ما این است تا با حل چالش اینترنت اشیا در این مسیر همراهتان باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.